̳

وبلاگ بی بی سی فارسی

انتخابات 2008 آمریکا، انتخاباتی تمام اینترنتی

اميد فراستی 23/08/2007, 10:30

myspaceبدون شک هیچوقت اینترنت در عالم سیاست این طور که در جریان مبارزات انتخاباتی آمریکا داره ازش استفاده می شه جدی گرفته نشده بود. کاندیداها همه سایت های اساسی و به روز دارن، بعضی هاشون وبلاگ می نویسن، وبلاگ ها بشدت خودشونو درگیر این کارزار کردن، شبکه تلویزیونی قوی مثه احساس کرده با وجود همه امکاناتش بهتره از در مناظره انتخاباتی بهره بگیره، علاوه بر اون یوتیوب مملو از ویدیوهای مرتبط با انتخاباته و حتی کاندیداها فیلم تبلیغاتی هم توش گذاشتن و در آخرین اقدام، امروز خبر رسیده که و می خوان امکان گفتگوی آن لاین نامزدان انتخاباتی رو با رای دهندگان جوان فراهم کنن.

نامزدهای اصلی هر دو حزب آمریکا در این برنامه شرکت می کنن و با رای دهندگان به طور شخصی صحبت می کنن. شرکت کننده ها می تونن همزمان سوالاتشون رو با مسنجر، ای میل یا متن ارسال کنن که به طور زنده در سایت های ام تی وی و مای اسپیس پخش می شه.

11 برنامه یک ساعته بین ماه های سپتامبر تا دسامبر برگزار می شه و همزمان با برنامه، تماشاگران به پاسخ کاندیداها رای می دن تا معلوم شه آیا متقاعد کننده بوده یا نه. قراره کاندیداها در حین شرکت در این برنامه در سالن های دانشگاه ها مستقر بشن.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

فيلم روی صفحه کوچک موبايل

اميد فراستی 15/02/2007, 10:04

_42566313_lms203.jpgمدتی است صنعت سينما، به گوشی های تلفن همراه به عنوان "پرده چهارم" نگاه می کند. بعد از سينما، تلويزيون و نمايشگرهای رايانه ای، حالا همه به دنبال تسخير صفحه کوچک تلفن های همراه هستند. به همين منظور فيلم هايی نيز مختص تلفن همراه ساخته شده و هنرمندان مستقل هم به ساخت فیلم برای این تلفن ها علاقه نشان داده اند. از جمله کسانی که اخیرا به سمت تولید چنین فیلم هایی رفته اند، زن و شوهری اند که کارگردانی فیلم "" را به عهده داشتند.

اين دو وقت زیادی روی اینترنت صرف کرده اند و فیلم های مورد توجه مردم در سایت هایی مثل یو تیوب را تماشا کرده اند تا ببینند مردم بیشتر از چه موضوعاتی خوششان می آيد. از جمله نتایجی که آنها بدست آورده اند يکی هم علاقه مردم به دیدن فیلم هایی است که در آنها بلایی سر کسی می آيد و مثلا کسی از روی درخت می افتد.

ديتون و فریس که فيلم جاده ای شان، "Little Miss Sunshine" به طور غير منتظره ای مورد توجه قرار گرفت و نامزد اسکار هم شده معتقدند تفاوت بزرگی بین تولید فیلم برای پرده بزرگ و صفحه کوچک وجود دارد و در مورد تماشای فیلم های بلند مدت روی تلفن هم ابراز تردید می کنند. اين دو می گویند تلفن های همراه جای مناسبی برای تبلیغات سیاسی هستند.

مسئله این است که هر بار رسانه تازه ای ظهور می کند، همه نگران تاثیرش بر رسانه های مشابه و قدیمی تر می شوند، اما تجربه نشان داده که در این شرایط رسانه های قدیمی تر بعد از مدتی حوزه مختص به خود را باز می یابند و در آن عرصه به فعالیت ادامه می دهند.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

بیماریهای اینترنتی، شوخی یا واقعیت؟

اميد فراستی 27/12/2006, 13:23

نوشته ای از اميد حبيبی نيا

Googleبعد از ده - پانزده سال مطالعه روانشناسان بر روی عواقب استفاده زياد از اينترنت، مثلا درباره موضوعاتی مثل اعتیاد اینترنتی، حالا هفته نامه نتیجه کار پژوهشگران در رشته های مختلف روانشناسی را تحت عنوان "هشت بیماری اینترنتی" منتشر کرده است :

عنوان اولين بيماری جستجوی خود است اين بيماری برخی از مردم و احتمالا، بسياری از جماعت روشنفکر و روزنامه نگار را شامل می شود. ظاهرا مبتلايان به اين بيماری دائم در اینترنت دنبال اسم خودشان می گردند. اینکه چند نفر و از کجا به وبلاگ یا سایتشان لینک داده اند برای آنها بسيار مهم است و مدام کنتور سایتشان را چک می کنند و احتمالا از کمبود یا افزایش بازدیدکنندگان دچار استرس می شوند.


خود افشاگری وبلاگی مساله ديگری است که محققان آن را يک بيماری خوانده اند.
گروهی از مردم رازها و اسراری را که معمولا شخصی و خصوصی قلمداد می شود روی وبلاگ هایشان افشا می کنند که دامنه اش از عکس های خصوصی گرفته تا روابط خصوصی امتداد دارد.

اينترنت گردی از همه جا، گوگل بازی مفرط، اعتياد به ويکی پديا، آشغال جمع کنی اينترنتی، دلبستگی به آلبوم عکس افراد ناشناس و خود بیمار پنداری اینترنتی، نام بقيه بيماری های اينترنتی است که ممکن است نصيب وبگردهای حرفه ای شود.

تصور می کنم که همه ما کسانی را می شناسیم که برخی از این بیماریها
را دارند، بنابراین کار و بار روانشناسان بالینی ظاهرا سکه شده، خود من یکی دو تا از این مرض ها را دارم و در بدر دارم توی اینترنت دنبال روانشناس بالینی ارزون تر می گردم ، شما چطور؟

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

psiphon: نرم افزار حقوق بشری

اميد فراستی 27/11/2006, 13:09

psiphon.jpgاول دسامبر روز ""، نرم افزار تازه ای به نام به طور مجانی در دسترس کاربران قرار می گيرد و به آنها امکان می دهد رايانه شان را برای دوستان و بستگانشان در کشورهايی که سايت های اينترنتی فيلتر می شوند به رابطی آزاد با اينترنت تبديل کنند. اين ابزار توسط (Citizen Lab) دانشگاه تورنتو ساخته شده است.

هرچند چنين نرم افزارهايی پيش از اين نيز وجود داشته، اما ظاهرا نصب و استفاده از psiphon بسيار آسان است. محققان اين دانشگاه می گويند نرم افزار تازه امکان گذر از فيلترينگ را به آسانی فراهم می کند. هنگام استفاده از اين نرم افزار آی اس پی ها تنها از ارتباط يک رايانه با رايانه ای ديگر مطلع می شوند اما نخواهند فهميد که کاربر از چه سايتی بازديد می کند.

سازندگان برنامه می گويند به دو طريق سعی کرده اند استفاده از اين نرم افزار را امن و بی خطر سازند: اول اين که ارتباط بين کاربر psiphon و سرور psiphonبه طور ديجيتال رمزگذاری شده و به اين صورت تقريبا کشف محتوای داده های در جريان را غير ممکن کرده است. و دوم، آنها تاکيد کرده اند که کاربران تنها کسانی را که شخصا می شناسند به اين شبکه متصل کنند. به اين ترتيب تا زمانی که شبکه شان خصوصی بماند شانس کشف آن بشدت کم است.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

رشد وبلاگ نويسی در دنيا

اميد فراستی 9/11/2006, 18:16

farsi.jpg حاکی است روزی 100 هزار وبلاگ تازه در دنيا متولد می شوند و روزانه يک ميليون و 300 هزار مطلب در آنها منتشر می شود. نوشتن مطلب همانطور که قابل پيش بينی است، در روزهايی که اخبار مهمی در دنيا اتفاق می افتد بيشتر می شود، مثل درگيری در لبنان و يا همين انتخابات اخير آمريکا.

وبلاگ های فارسی زبان هم رشد قابل توجهی داشته اند و اين زبان را در ميان فهرست ده گانه زبان وبلاگ ها در تکنوراتی جای داده است. که سايتی است با امکان رديابی وبلاگ ها، الان بيش از 57 ميليون وبلاگ را شناسايی کرده که مسئولانش اعلام کرده اند حدود 55 درصد آنها فعالند، يعنی حداقل هر سه ماه به روز می شوند. در آمار اين سايت زبان فارسی 1 درصد مطالب منتشر شده در روز را تشکيل می دهد. البته بايد يادآوری کنم که اين سايت و نحوه رديابی اش مشکلاتی با زبان هايی مثل فارسی دارد که کمی دقت آمارش در اين زمينه را خدشه دار می کند. البته با توجه به اينکه ژاپنی و چينی را ظاهرا درست تشخيص داده شايد بهبودی در سيستمشان حاصل شده که اگر کسی اطلاع بيشتری در اين زمينه داره حتما در قسمت نظرات بنويسد.

در همين حال تکنوراتی وبلاگ هایی که واقعا تاثير گذارند را بر حسب ميزان لينکی که ديگر وبلاگ ها به آن ها می دهند طبقه بندی کرده است. بر اساس آمار تکنوراتی، وبلاگ های مرجع، يعنی آنها که بيش از 500 وبلاگ به آنها لينک داده اند، حدودا 4000 تا هستند. خيلی از اينها سال هاست فعالند و حداقل سعی می کنند دو مطلب در روز بنويسند.

انگليسی و ژاپنی دو زبان اول دنيای وبلاگ هاست و به رغم مشکلات سانسور و فيلترينگ در چين، اين زبان جايگاه سوم را اشغال کرده است.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

"جاده ابريشم الكترونيكی"

اميد فراستی 4/10/2006, 17:59

که "ايران بزرگترين امتياز را برای گسترش فن‌آوری های اطلاعات و ارتباطات دارد و همانگونه كه در گذشته مركز جاده ابريشم و نقطه اتصال دنيا بوده، هم اكنون نيز می ‌تواند مركز جاده ابريشم الكترونيكی برای جهانيان باشد".

راستش عجيب در فلسفه اين تشبيه موندم. به قول همکارم، اصلا چرا بايد برای هر چيز دنبال تشبيه باشيم؟ چطور می شه اينترنت رو با مفهوم و کاربرد "" مقايسه کرد، جز اينکه اينترنت رو اشتباه فهميده باشی و تصوری يک بعدی و خطی از اون داشته باشی.

اما چرا اين مقايسه درست نيست، مگر اينترنت شاهراه اطلاعاتی نيست؟ سينا مطلبی می گفت شايد منظورش عبور خطوط فيبر نوری از ايران بوده و زيرساخت های اينترنت رو مد نظر داشته که تا حدی هم در صحبت هاش به همين موضوع اشاره کرده ولی با وجود ماهواره و امکانات ديگه، ايران از نظر جغرافيايی چندان نمی تونه نقش جاده ابريشم رو در اينترنت بازی کنه، کما اينکه در حال حاضر هم جای خاصی از اين زاويه نداره. برعکس، اينترنت اين امکان رو می تونه بده که يه کشور پرت تو نقشه جغرافيا بتونه نقش اساسی در اون ايفا کنه: مثل آمريکا.

به هر حال تصور اينکه با پروژه های فيلترينگ و بدگمانی مقامات ايرانی به اينترنت، جاده ابريشم مجازی هم راه بيفته مثل اينه که دم مرز جاده ابريشم مرزبان می ذاشتن و مانع ورود فرهنگ و کالاهای غربی و شرقی و غير خودی می شدن، که در اون صورت پديده جاده ابريشم هم از حيث تاثيرگذاری اقتصادی، فرهنگی کارش به تاريخ کشيده نمی شد.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

فن آوری کجا می رود؟

اميد فراستی 14/09/2006, 10:15

hd-5mb.jpg


اين که در عکس می بينين دارن بالا می برن، بيش از يک تن وزن داشته و اندازه اش هم چيزی شبيه دو تا يخچال بزرگ بوده. عکس رو همين موقع ها در سال 1956 گرفته اند، دقيقا 50 سال پيش. اسم اين دستگاه، 305 RAMAC، بوده و محصولی از شرکت آی بی ام. عجب دنيايی شده ها، حوصله تون رو سر نمی برم، اين اولين هارد ديسک کامپيوتر است و از همه جالبتر حجم داده هايی است که می شده توش حفظ کرد. حدس می زنين؟ يا بگم؟ 5 مگابايت! مقايسه کنيد با الان که ديگه دوربين های معمولی هم در بدترين حالت حداقل 8 مگابايت رو خودشون دارن و هر بچه مدرسه ای کيفشو بگردي، 1 گيگابايت همراهشه. از هارد ديسک های کامپيوترها نمی گم که خودتون بهتر می دونين، ديگه 250 گيگابايت استاندارد شده. اما جالبه که فن آوری به شکل تصاعدی پيشرفت می کنه و ديگه هر سال که نه هر ماه فاصله اش با ماه قبل غير قابل باور است.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

لئوپارد در راه است

اميد فراستی 25/08/2006, 18:24

leopard.jpgسيستم عامل تازه اپل، موسوم به در راه است. راستش شخصا دارم از شر پی سی خلاص می کنم خودم رو. نه فقط به خاطر اينکه پردازنده اپل اينتل شده و اگر لازم باشه می شه ويندوز رو هم روش نصب کرد، يا مشکل تايپ فارسی اش مدتهاست حل شده، يا ديگه کمتر مشکل سازگاری با برنامه هايی مثل Word يا پاورپوينت داره يا سيستم عامل تازه اش کلی امکانات باحال و سرگرم کننده و البته مفيد داره يا برنامه های گرافيکی و تصويری اش حرف ندارن، بلکه به خاطر اينکه خيلی منطقی تر طراحی شده و به قول معروف "کاربر پسند" تر است.

فرصت کنم يه مطلب در مورد امکانات تازه لئوپارد خواهم نوشت. از "ماشين زمان" که به طور خودکار فايل ها را ضبط و نگهداری می کند تا اگر گمشان کرديد يا اشتباها پاک شدن بتوان به گذشته برگشت و نجاتشان داد، از برنامه چت صوتی، تصويری اش که علاوه بر امکانات سرگرم کننده اش، می شه باهاش آلبوم های عکس يا حتی فايل های پاور پوينت رو به طرف مقابل نشون داد، از "فضا" که امکان می ده از فضای محدود نمايشگر به شکلی استثنايی استفاده کنين، يا از تغييرات جالب در برنامه ای ميلش، بهبود تبديل خودکار متن به صوت، امکان جستجوی پيشرفته و از همه مهمتر 64 بيتی بودنش.

نکته جالبی هم که در اپل طرح شد و اينه که قيمت اپل هم ديگه از ماشين های مشابه در دنيای پی سی گران تر نيست و مثلا مدل تازه چيزی بيش از هزار دلار از مدل مشابه ارزان تر است.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

روز بلاگ

اميد فراستی 23/08/2006, 14:11

31 اوت روز بلاگ نامگذاری شده. که ديدم بخش فارسی نداره، گفتم شايد کسی علاقمند باشه کمک کنه راهش بندازن. قرار است در اين روز هر وبلاگی 5 وبلاگ جالب رو معرفی کنه که ترجيحا از فرهنگ های ديگه ای باشند يا نقطه نظرات متفاوت از آنها را منعکس کنن. بعد به اين 5 تا خبر بدن، توضيح مختصری در موردشون بنويسن، تگ رو برای مطلب در نظر بگيرن و به سايت لينک بدن.

به گفته دست اندرکاران اين سايت، هدف از در نظر گرفتن اين روز، شناخت وبلاگ نويسان کشورها يا حوزه های ديگر و معرفی آنها به خوانندگان وبلاگهاست.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

خانه ماندن يعنی بيرون رفتن!

اميد فراستی 29/06/2006, 16:24

امروز در مطلبی داشت در مورد انقلاب آن لاين و زندگی مجازی. اشاره می کند که بايد کم کم پذيرفت که دنيای مجازی اينترنت برای نسل های جديد دنيای واقعی است و جايی است که آنها ارتباطات اجتماعی خود را سر و سامان می دهند. او می نويسد با 80 ميليون کاربر و کاربران دهها هزار وبلاگ و سايت هايی با خدمات مشابه برای اشتراک موسيقی و عکس و ويديو، والدين الان بيش از پيش نگران "آنچه طبقه بالا در جريان است" هستند. تعبير جالبی هم در مطلبش بکار برده بود: "خانه ماندن" نوجوانان امروز معنی تازه ای برای "بيرون رفتن" است. به نظر نويسنده، بزودی نسلی که به اين شکل بزرگ شده اند وارد بازار کار و سياست می شوند و راه های کاملا انقلابی برای انجام کارها و اداره امور با خود به همراه می آورند. آخر مطلب هم به در دنيای مجازی زندگی دوم (Second Life) اشاره کرده و پيش بينی می کند که شايد بزودی شاهد شرکت های بزرگی باشيم که فقط در اقتصادهای مجازی حضور داشته باشند.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

مرورگر تازه نفس

اميد فراستی 16/06/2006, 9:51

flock.jpg، مرور گر مجانی تازه ای است که ظاهرا امکانات جالبی برای بلاگرها در اون تعبيه شده و راحت می شه باهاش وبلاگ نوشت يا عکس منتقل کرد. همين الان نصبش کردم، برای همين فعلا خيلی نمی تونم راجع بهش چيزی بگم، شما هم اگر دوست دارين برين و کنيد. نتيجه اش رو هم بگين.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

بيل گيتس مايکروسافت را ترک نمی کند!

اميد فراستی 16/06/2006, 9:29

bill_gates_200.jpg خبر داده که تا ژانويه 2008 کم کم از فعاليت های روزانه اش برای کم می کند و از آن تاريخ به آنها خاتمه می دهد. قصدش اين است که بعد از آن بيشتر به رسيدگی کند. بنيادی با سرمايه 29.1 ميليارد دلاری برای بهداشت و آموزش. هرچند گيتس گفته که اين تصميم سختی بوده ولی متذکر شده که مايکروسافت رو ترک نمی کند و در تصميم گيری های مهم همچنان نظرات مشاوره ای اش را خواهد داد. او همينطور اظهار اميدواری کرده که تا آخر عمرش رئيس مايکروسافت باقی بماند. خبرش رو در بی بی سی فارسی بخوانيد.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

شيطان نباشيد!

اميد فراستی 1/06/2006, 21:13

google.gifيکی دو هفته پيش هفته نامه گزارش ويژه ای در مورد منتشر کرده بود. قصد داشتم همان زمان خلاصه اش کنم که برنامه های ديگر مهلت نداد. بطور خلاصه اين گزارش ابتدا با طرح اين سوال که آيا گوگل، مايکروسافت و آی بی ام تازه ای خواهد شد، به تفاوت های گوگل با آنها اشاره کرده بود. مايکروسافت و آی بی ام هر يک محصولی داشتند بی رقيب؛ اما آيا گوگل نيز اينگونه است؟ نويسنده می گويد يک روز مايکروسافت را از زندگی خود حذف کنيد! ببينيد آيا عملی است؟ اما بدون گوگل می شود زندگی کرد. به اين ترتيب گوگل به رغم گسترش حوزه نفوذش شکل ديگری از خدمات را عرضه کرده که هريک رقيبی نيز دارد. و اينجاست که گوگل بايد برای باقی ماندن بر سرير قدرت سخت تلاش کند. و شايد اين تفاوت عصر اينترنت است که هيچ شرکتی نمی تواند نقش يگانه ای مانند مايکروسافت را در آن ايفا کند!

در مطلب ديگری از اين مجموعه به شعار گوگل در مقابل ديگر شرکت های بزرگ می پردازد: شيطان نباشيد! و می پرسد: آيا گوگل نمی رود که خود به يک شيطان بدل شود؟ در اين مطلب همچنين انتقاداتی که به سياست اين شرکت در ورود به حوزه های مختلف وارد شده را مطرح کرده است و برای نمونه به نسخه های آزمايشی (بتای) محصولاتی اشاره می کند که يکی پس از ديگری و قبل از تکميل آنها عرضه می شوند.

| بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست

بی بی سی مسئول محتوای وبسايت های ديگر نيست